-=A Megfizethető Egészség Oldala=-
“Egy gramm elővigyázat többet ér, mint egy mázsa gyógyszer. (Archibald Joseph Cronin)
MENÜ

Termék4:
A piacon egyedülálló termék, az Omega3-zsírsav, illetve a tokotrienol kombinációja miatt.
Hatóanyagainak tisztasága és erõssége, illetve a kombináció maga teszik egyedülállóvá.
Szedése: este 3 kapszula.
Összetevõi:
• Omega3 zsírsav: az alaszkai sockeye lazacból hidegsajtolásos eljárással kivonva.
Omega3 és a keringés
 az Omega-zsírsavak (Omega3 és Omega6) a természetben az állatokban ill. a
növényekben vannak kötött állapotban. A sejtmembránokban találhatók;
 szerepük van a vérnyomás szabályozásában, a gyulladásokra adott válaszreakciókban, a
növekedésben... stb.;
 a szervezet Omega3/Omega6 aránya a meghatározó számos betegség kialakulásában
(szívbetegség, rák, II. típusú cukorbetegség, bipoláris zavar, Alzheimer-kór, asztma stb.).
A táplálékkal sok Omega6-ot fogyasztunk, de Omega3-at itt Magyarországon keveset,
ezáltal az egyensúly szinte minden embernél felborult!!! Teendõ: a táplálékkal bevitt
Omega6 fogyasztásának mérséklése, illetve Omega3 bevitele. (Sok Omega6 található
többek között a napraforgó-, kukorica- és szójaolajban, illetve az álzsírokban. Álzsír
minden olyan termék, amin a .hidrogénezett. vagy a .részben hidrogénezett. felirat
megtalálható. Ezek a lehetõ legrosszabb táplálékok, nagyon károsan hatnak a
szervezetre.);
 az Omega3 megakadályozza a rögösödést a vérben →a stroke (agyi katasztrófa) és a
szívrohamok elõfordulása csökken;
 Omega3 hatására pihentebb az érrendszer, ezáltal szerveink vérellátása javul, az
öngyógyulási folyamatok felerõsödnek, alacsonyabb lesz a vérnyomás;
 az immunrendszer állapota javul, ezáltal kevesebb ekcéma, asztma, övsömör, allergia,
candida, rák alakul ki, illetve az egyénben kisebb lesz ezen betegségek elõfordulási
esélye;
 az Omega3 csökkenti a szervezetben a gyulladásokat, aminek eredményeképpen az ízületi
betegek állapota javul.;
 szívbetegségek, szívproblémák esetén Omega3 szedése 23%-kal csökkenti a halálozási
arányt, míg a gyógyszerek 13%-os csökkenést eredményeznek;
 a szervezetben elõforduló, hosszan tartó ún. .csendes gyulladások. kortizolt termelnek,
ami az inzulinrezisztenciát (a II típusú cukorbetegségben az inzulin receptorok
inzulinmegkötõ képességének a csökkenése, aminek következményeként a hasnyálmirigy
fokozott inzulintermelése és a vérben lévõ igen magas szabad inzulinszint ellenére is
emelkedett, magas a vércukor szint) okoz. → a szervezet a hasi területen zsírt raktároz.
Ez az ún. veszélyes (viscerális) zsír. (A tükörben látszik a hasi típusú elhízás, ezáltal is
diagnosztizálható nagy % - os valószínûséggel az emelkedett kortizol termelés.)
5
Omega3 és az immunrendszer:
 az Omega3-nak nagy szerepe van az immunrendszer mûködésének szabályozásában is.
Ezért ennek hiánya a rákos megbetegedések kockázatát növeli. (Naponta ezrével
termelõdnek egészséges emberekben is rákos sejtek, amiket az egészséges
immunrendszer legyõz, elpusztít. Rossz immunrendszer esetén azonban ezek a sejtek
szaporodni kezdenek, és elindul a neurovascularizáció, azaz az a folyamat, amelyben a
szervezet új véredényeket növeszt, hogy táplálhassa a rákos sejteket.) Az Omega3-ban
megtalálható DHA nevû anyag méreg a ráksejtek számára . (Kutatási eredmények alapján
elmondható pl., hogy a nõkben magas HDA szint mellett a mellrák kockázata 69%.kal
csökkent. Ugyanakkor túl sok Omega6 fogyasztás mellett a rák kockázata jelentõsen
megnõ. DÖBBENETES, hogy ha egy kislány óvodás korban elfogyaszt heti 1 ( CSAK 1!!!)
adag sült krumplit, az 27 %-al növeli meg a mellrák késõbbi kialakulásának kockázatát.
Omega3 és a hormonok:
 a hormonok hatékonyságához szükséges a sejtmembrán megfelelõ állapota. Ehhez kell az
Omega3. Ha ez kevés, akkor a hormonális rendszer mûködése is kevésbé hatékony. Ez
okozhat depressziót, bipoláris zavart, inzulinrezisztenciát (→ cukorbetegség), és csökkent
tanulási képességet. A figyelmi és tanulási funkciókat illetõen egyértelmûen kapcsolat áll
fenn az Omega3 szinttel. Bipoláris zavar és skizofrénia estén is kimutatott a magas
Omega6 és az alacsony Omega3szint;
 Omega3 adása a szerotonin- és dopaminszintet (kedélyállapot... stb.) egyensúlyba hozza.
Terhességi, szülés utáni depresszió, figyelemcsökkenés, memóriazavar, észlelési
problémák esetén Omega3 adása javítja ezen állapotokat;
 csecsemõ és fiatalkori Omega3 adagolásnak nagy szerepe van agyi fejlesztés területén;
Omega 3 adásával az Alzheimer kór kialakulásának kockázatát 60%-kal csökkenthetjük;
 terhességben a magzat, gyerek idegrendszere, hormonális rendszere, látásfejlõdése is
jobb Omega3 hatására;
 nagyon fontos, hogy minél tisztább , hideg sajtolással készített Omega3-at fogyasszunk a
megfelelõ mennyiségben, és a táplálékban elõforduló Omega6 szintjét csökkentsük a fent
leírt módon.
• Tokotrienol:
 a trópusi Annatto bokor feldolgozásából származik. A Tokotrienol az E- vitamin
természetben megtalálható, leghatékonyabb formája;
 komplex, erõteljes antioxidáns;
 hajhullást megelõzõ, hajnövesztõ hatású azáltal, hogy védi és megújítja a hajhagymákat;
 koleszterin-szint csökkentõ;
 vérnyomáscsökkentõ;
 jótékonyan hat az érelmeszesedésre;
 rákellenes hatás;
 az E-vitamin szintje összefüggésben áll az immunrendszerrel és a szív és érrendszer
állapotával egyaránt;
 jótékonyan hat a cukorbetegségre;
 pozitívan hat az izombántalmakra;
 védi a sejtmembránok lipidszintjét (különbözõ anyagok felszívódására hat ezáltal);
 a koleszterin-szint csökkentõ hatása révén csökkenti a szív-coronária betegség kockázatát,
illetve az érelmeszesedésre is pozitívan hat ezáltal;
 a neoplasztikus növekedést csökkenti, így fejti ki a rákellenes hatását;
 az ismertebb és gyakoribb, legtöbb E-vitamin készítményben elõforduló tokoferolokénál a
tokotrienolok hatása 50X nagyobb !!!
HIÁNYA: érelmeszesedést, ischaemiás szívbetegséget, rákos betegségeket, Angina Pectorist okozhat
többek között.

Asztali nézet